Житомир: Нові посібники допоможуть виховувати захисників і патріотів

0

Результати проєкту «Формування оборонної свідомості в українському молодіжному середовищі» презентували в Житомирській міській раді. Про це повідомляє golos.com.ua.

Цей просвітницький проєкт, покликаний оновити шкільні бібліотеки з предмета «Захист України», а також забезпечити статутну діяльність громадських організацій, що займаються національно-патріотичним та військово-патріотичним вихованням дітей і юнацтва, цього року став одним із переможців гранту міського голови для обдарованої молоді.

«Питання національної безпеки та оборони є провідним в українському соціумі. Нині постає питання виховання молоді, яка розуміє, що таке національна ідея та інститут державності, і має потенціал до руху опору будь-яким ворожим силам», — пояснює автор проєкту, референт військового пластування в області Максим Швець.

Водночас у навчальних закладах нині відчувається нестача додаткової методичної літератури і рекомендацій для реалізації завдань національно-патріотичного виховання. Завдяки проєкту з формування оборонної свідомості кожна школа міста отримає комплект із восьми посібників для викладання курсу «Захист України». Частину книжок надрукували за кошти гранту міського голови (25 тисяч гривень), а решту — за рахунок спонсорських джерел фінансування, які залучив автор проєкту.

Оксана ЛУК’ЯНЕНКО

Фото з сайту Житомирської міської ради


Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я