Американська письменниця напише феміністичну версію роману Орвелла «1984»

0

Жіночу версію роману-антиутопії Джорджа Орвелла «1984» планують опублікувати в 2023 році. Книжка отримала назву «Джулія». Її напише американська письменниця Сандра Ньюман.

Про це пише «Dailymail».

Син Джорджа Орвелла Річард Блер схвалив випуск нової версії «1984», яка переосмислює історію з позиції жіночої героїні — коханої Вінстона Сміта Джулії.

У романі «1984» події відбуваються у державі Океанія, де править Великий Брат, а поліція думки викорінює будь-які зародки індивідуального мислення. Головний герой Вінстон Сміт працює в Міністерстві правди, переписуючи історію. За сюжетом, він заводить роман із Джулією, яка також є співробітницею міністерства.

Видавець нової версії роману зазначає, що Джулія розуміє світ Океанії «куди краще, ніж Вінстон, і здебільшого задоволена своїм життям».

За його словами, «вона кон’юнктурна, ні в що не вірить і зовсім не цікавиться політикою. Вона регулярно порушує правила, але співпрацює з режимом, коли це необхідно».

На думку видавця, Джулія — «ідеальна громадянка Океанії», світ якої перевертається після зустрічі з Вінстоном та перестає бути безпечним.

«Два питання, які залишилися без відповіді в романі Орвелла. Що Джулія побачила у Вінстоні та як вона просувалася партійними сходами», — вважає Білл Гамільтон, який займається літературною спадщиною письменника.

Сандра Ньюман стала відомою в 2002 році завдяки дебютному роману «Єдина хороша річ, яку хтось коли-небудь робив» (The Only Good Thing Anyone Have Ever Done). За нього письменниця отримала нагороду премії The Guardian First Book Award.

Катерина Крупенко

Джерело: suspilne.media.


Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я