Американське видавництво започатковує часопис української літератури

0

Американське видавництво River Paw Press започатковує часопис «Уява» — щодворічне ілюстрованого видання української поезії англійською та мовою гінді. Про це видавництво повідомило на своєму сайті.

Перший випуск часопису вийде 27 жовтня, у День української писемності та мови.

«Англійська, найпоширеніша мова у світі, та гінді, третя за кількістю мовців, відкриють українську поезію для гіндімовного населення в Індії та за її межами, а також для англомовних читачів у всьому світі, сприяючи через мову та літературу культурному порозумінню. Упродовж історії українські мова та література часто переживали часи утисків та маргіналізації, особливо в радянську добу, як у рідному краї, так і в інших регіонах. На тлі цієї історичної несправедливості постала ідея нашого часопису. “Часопис Уяви” — це не просто журнал; це ще одна домівка для української поезії, де кожен читач з усіх куточків світу знайде вірш, що відлунює в собі серцебиття України та її боротьбу за власну культуру», — зазначають на сайті видавництва.

Над часописом працюватимуть Кальпна Сінг-Чітніс та команда редакторів-консультантів.

Кальпна Сінгх-Чітніс — індійсько-американська поетка, головна редакторка журналу “Life and Legends”, літературна редакторка видавництва “IHRAF Literary”, членкиня Асоціації ООН у США.

Як повідомлялося, у Франції вийшла друком двомовна антологія української поезії «Україна. 24 поети для однієї країни», а в Австрії — збірка українських есеїв про війну у хронологічному порядку за 2014-2022 роки «Україно, моя любове. Голоси вільної нації».

Нагадаємо, видавництво River Paw Press надрукувало антологію «Соняшники: українські вірші про війну, спротив, надію та мир».

Зображення: riverpawpress.com

chytomo.com

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я