Буковинці в Києві

0

У Будинку письменників відбувся літературно-мистецький вечір «Від Дністра до Карпат». Організаторами заходу стали Національна спілка письменників України, Чернівецька обласна організація НСПУ, Чернівецька обласна організація Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Т. Шевченка та Громадська організація «Земляцтво Буковини» в Києві. Вечір вели Заслужений діяч мистецтв України, радник Голови НСПУ Василь Фольварочний та Голова Чернівецької обласної організації НСПУ, заслужений журналіст України Василь Довгий. 

Також у вечорі взяли участь екс-голова Чернівецької обласної організації НСПУ Василь Васкан, заступник голови Чернівецької обласної організації Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Т. Шевченка Іван Дерда та секретар-референт Чернівецької обласної організації Василь Джуран та члени літературного об’єднання. 

Під час заходу гості читали свої вірші, ділились міркуваннями про сучасний літературний процес.

«Для керівництва Спілки зараз дуже важливо підтримувати контакти з областями. Під час подібних зустрічей  ми, слухаючи вас, відчуваємо ваші настрої, розуміємо, чим живуть письменники в обласних організаціях. Керівництво НСПУ також надзвичайно зацікавлене в залученні до Спілки молодих талантів, адже це – майбутнє Спілки»,  зазначив голова НСПУ Михайло Сидоржевський. 

Особливими гостями вечора стали письменники Дмитро Павличко та Софія Майданська. 

Мудре і проникливе слово класика сучасної української літератури Дмитра Павличка було відвертим і повчальним. Поет зауважив на схожості мотивів у поезіях окремих виступаючих, зазначивши при цьому, що в поезії головне не рима, а думка, яку поет покладає у вірші.  

Прес-центр НСПУ

 

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я