Держкомтелерадіо не дозволив увезти в Україну ще 18 книжок із РФ

0

Експертна рада Держкомтелерадіо з питань аналізу та оцінки видавничої продукції знайшла пропаганду держави-агресора у 18-ти книжках російського видавництва «Манн, Иванов и Фербер». Про це повідомляється на офіційному сайті відомства, пише chytomo.com.

У Держкомтелерадіо зазначають, що на обкладинках книжок видавець розмістив рекламу російських видавництв «Ексмо» та АСТ, а також порталу Yandex.ru, до яких в Україні застосовані спеціальні економічні санкції за систематичний випуск та поширення літератури антиукраїнського змісту. 

«Також книжки містять рекламу соціальної мережі «ВКонтакте», яка широко задіяна в інформаційній війні проти України. Саме через цю соціальну мережу здійснюється рекрутинг найманців для участі у бойових діях проти нашої країни на тимчасово окупованих територіях Донбасу», – зазначається у повідомленні.

У відомстві пояснюють, що видання не отримали дозвільні документи на ввезення в Україну у зв’язку з порушенням статей 28, 281 Закону України «Про видавничу справу» та відповідно до пунктів 3 та 4 Критеріїв оцінки видавничої продукції, яка дозволена до розповсюдження на території України.

Водночас у повідомленні Державного комітету телебачення і радіомовлення України не зазначили назви видань, які не пройшли експертний аналіз.

Як відомо, Держкомтелерадіо виступило із заявою про те, що комітет надає дозволи на ввезення на територію України книжок із РФ відповідно до чинного законодавства.

Раніше повідомлялося, що минулого року в Україну заборонили ввозити 24 назви російських видань, у тому числі й книжки Жириновського і Прилєпіна.

Нагадаємо, що у 2020 році Держкомтелерадіо дозволив ввезення в Україну загалом 2 тис. 962 найменувань російської видавничої продукції.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я