Кримський проєкт «АртПоля» завершиться в Івано-Франківську

0

Мультидисциплінарний проєкт «Крим. Третій вимір», що поєднав музику та аудіовізуальні інсталяції, стріт-арт та документальні інтерв’ю, триває вже кілька місяців. За цей час його учасники побували на Каланчаку (КПВВ на межі з Кримом), у Херсоні та Києві. Найзахіднішою точкою маршруту стане Івано-Франківськ.

Основним завданням проєкту організатори називають налагодження зв’язків між тими, хто виїхав із півострова, тими, хто там залишився, та всіма, хто готовий шукати спільну відповідь на кримське питання.

Семи років після анексії Криму Росією вистачило, аби Крим майже зник із ментальної карти багатьох українців, перетворившись із півострова на відрізаний чужий острів. І хоча останнім часом кримське питання знову актуалізувалось у публічному просторі, зв’язки з Кримом, зокрема мистецькі, дуже крихкі. Їх зміцнення потребує постійної уваги й делікатної наполегливості.«Цей проєкт — про зв’язки з Кримом та внутрішній Крим у кожному з нас. Бо внутрішньо багато хто для себе це питання вже відпустив. Про Крим — не буквально, а радше абстрактно. Щоб кожен, хто хоче, міг знайти свою відповідь», — каже Мирослава Ганюшкіна (директорка агенції «АртПоле», Київ).

Карпатсько-кримська програма складатиметься з наступних зупинок:

  • 19 листопада, 19:00, Асортиментна кімната: Аудіовізуальний твір “Ніхто не острів”
  • 20 листопада, 20:00, Ваґабундо: Імпровізаційна музично-візуальна програма
  • 21 листопада, 15:00, Промприлад. Реновація: Інсталяція «Хайтарма. Повернення». Сеанс спільного малювання.

На всіх локаціях програми буде представлена серія візуальних робіт Рустема Скибіна й Олі Михайлюк під назвою «Патерни». У ній автори досліджують тріщини й віддзеркалення, використовуючи фото відбитків кримської реальності у дзеркалі, відзняті Олею під час подорожей у вже анексований Росією Крим, та уламки кераміки Рустема.

Джерело: galychyna.if.ua.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я