Кропивницький письменник Василь Бондар презентував дві нові книги

0

19 березня у Кропивницькому письменник Василь Бондар презентував у бібліотеці імені Дмитра Чижевського нові книги “Блекаут” і “Пекельні гонитви”.

Як розповів письменник у коментарі “Гречці”, обидва твори написані протягом останнього десятиліття. 

У книзі «Пекельні гонитви» письменник зібрав чотири повісті: «Повний кавалер», «Гонитва», «Волинка» та «Це ми, отАмани», а також деякі листи українського письменника Олександра Сизоненка.

“Це чотири повісті, які розповідають про історичні моменти у долі української нації – повстання отаманів, повстання селян у так звану громадянську війну, коли була російсько-українська війна після доби Української Народної Республіки. Також розповідаються про розкуркулення та заслання українців до Сибіру”, – розповів письменник.

У книзі “Блекаут”, написаної після повномасштабного вторгнення росії в Україну, зібрані 20 творів у жанрі оповідання, новели, нарису та репортажу. 

“Зі словом “блекаут” українці познайомилися у 2022 році. Воно є багатозначним, адже означає і відключення населення України від електроенергії ворогами минулої осені. І це також блекаут свідомості, який накидали українцям окупанти протягом минулих століть, а особливо останнього”, – зазначив Василь Бондар.

За його словами, метафора назви книги розшифровується конкретними історичними подіями: німецькою окупацією під час Другої світової війни, героїчною долею вояків Української повстанської армії; захист національного опору відновлення державної незалежності, столичним палаючим Майданом та характерами окремих сучасників.

Видання вийшло за рахунок бюджетних коштів, передбачених Обласною програмою розвитку книговидання.

У майбутньому письменник планує видавати ще книги на таку ж тематику як “Блекаут” та “Пекельні гонитви”. Наразі у чоловіка вже є чотири рукописи, які він хоче запропонувати видавництву.

Довідково

Зазначимо, Василь Бондар – письменник, журналіст, автор понад десяти прозових та літературознавчих книг. 

Народився 15 січня 1954 року у селі Теліжинці Тетіївського району Київської області. Закінчив факультет журналістики Київського держуніверситету ім. Т. Шевченка. 

Працював завідувачем відділів та заступником редактора у кіровоградських газетах «Молодий комунар», «Вечірня газета», кореспондентом-організатором Бюро пропаганди художньої літератури НСПУ, головним редактором Центрально-Українського видавництва. Був депутатом Кіровоградської міськради (1994-1998). Мешкає у Кропивницькому.

Нагадаємо, раніше “Гречка” писала, що на Кіровоградщині у 2023 році обрали девʼять книг місцевих авторів, які надрукують за гроші обласного бюджету.

Фото Валерія Лебідя

gre4ka.info

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я