Львівські письменники і журналісти провели спільну акцію

0

Література й журналістика – різні стилі, завдання, засоби – на перший погляд. Та є і те, що об’єднує ці галузі: перо та літописання. Тож члени львівських обласних організацій Спілки письменників і Спілки журналістів часом проводять спільні зустрічі, тим більше, що їхні представництва майже поруч – на одній вулиці.

Цього разу зустрічі посприяла книга Володимира Кузика, відзначена премією імені Івана Франка. Кожен з присутніх згадав історію створення “Дивниці”, її видання, висунення на здобуття державної нагороди, при цьому зробивши акцент на таких явищах сучасності, які хоч і не прямо, але стосуються того, про що написав у своїй книзі Володимир Кузик. А саме занепаду в українській культурі: малі наклади видань, відсутність регулярної літературно-мистецької критики на ті чи інші книги, вистави, концерти, натомість – розкрутка вигідного для певного, потрібного тільки одному клану, проєкту, оплаченого, але сумнівної вартості; байдужість до народної творчості, до слова, коли працівники бібліотеки вивезли на макулатуру книги українських класиків!

Про наболіле говорили голова Львівської організації журналістів Ярослав Климович, голова Львівської письменницької організації Олесь Дяк, директор видавництва “Каменяр” Дмитро Сапіга,

завідувач кафедри радіомовлення і телебачення факультету журналістики Львівського Національного університету імені Івана Франка Василь Лизанчук, поетеса Марія Людкевич, а на завершення – Володимир Кузик.

Пресслужба Львівської обласної організації НСПУ

litgazeta.com.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я