Окупанти в «ЛНР» підготували нову божевільну методичку до 1 вересня: деталі

0

У цій методичці відображені псевдоісторичні факти та божевільні ідеї.

На окупованій частині Луганської області російські загарбники розпочнуть «навчання» школярів за псевдоісторичною методичкою, підготовленої до 1 вересня.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України у соціальній мережі Facebook.

Рашисти з так званої «ЛНР» підготували до 1 вересня розлогий багатосторінковий документ під назвою «Структурний план уроку на тему «Моя історія». Планується, що саме з нього почнеться навчання школярів на тимчасово окупованих територіях в новому навчальному році – йдеться у повідомленні.

Загалом запропонований «план» являє собою традиційну солянку псевдоісторичних фактів та божевільних ідей. Він практично дослівно повторює пропагандистські виступи російських телевізійних ідеологів: Україну створив лєнін, української мови не існує, всі українські герої – злочинці, Україну має бути знищено.

Зокрема, більшість цитат зі згаданого документа суперечать не тільки історичним фактам, але й здоровому глузду.

Як зазначають у розвідці, помилково вказується, що київський князь Володимир хрестив Русь у грецькому Херсонесі, хоча насправді хрещення Русі відбулось в Києві, а в Херсонесі хрестили самого Володимира.

Ще помилково вказується, що Київ нібито став «центром ранньої російської державності» після Старої Ладоги і Новгорода, хоча ці обидва російських міста молодші за Київ.

Джерело: ГУР МО України
Джерело: ГУР МО України

Також окупанти вигадали, що нібито «українська мова нав’язувалась людям насильно», хоча насправді радянська влада продовжувала політику російської імперії і цілеспрямовано звужувала використання української мови.

Крім того, окупанти внесли у методичку багато інших неправдивих тверджень.

Раніше УНІАН повідомляв, що росіяни можуть організувати провокацію в школах на окупованих територіях. Зокрема, у Маріупольській міській раді наголошують, що на окупованих територіях батькам не варто відпускати дітей у школи на 1 вересня.

Віталій Саєнко

Фото — УНІАН

unian.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я