Понад 40 дитячих картин представили на виставці «Я і моя Україна» в Мукачеві

0

Понад 40 картин нараховує виставка робіт «Я і моя Україна», яку розгорнули до Дня Незалежності в історичному музеї Мукачева. Про це «Суспільному» розповів директор музею Михайло Белеканич. За його словами, це роботи учасників міжнародного дитячо-юнацького конкурсу образотворчого мистецтва «Срібний Дзвін».

Про це повідомляє zakarpattya.net.ua.

Портрети, пейзажі, натюрморти та інші роботи представили на виставці «Я і моя Україна». Оглянути їх прийшла до Мукачівського історичного музею Мирослава Чорій. Вона розповіла: «Насправді завжди намагаюся відвідувати такі заходи, оскільки дуже цікаво спостерігати за творчістю, а так, як сьогодні це діти – то особливо. Сподобалися картини, деякі є з глибоким змістом і їх можна розглядати досить довго. Біля однієї з них ми якраз стоїмо. Це дівчата 12-14 років намалювали. Насичені фарбами й дуже сонячні».

Виставку підготували учасники міжнародного дитячо-юнацького конкурсу «Срібний дзвін». Вони мали зобразити Україну так, як її бачать, — розповіла директорка конкурсу Лідія Маніца.

«Головна мета цієї виставки — це яскраво виражена творчість дітей, тобто де вони виражають свою любов до держави, знання в роботах, які присвячені Україні», — розповіла Лідія Маніца.

Для експозиції підготували три кімнати в Мукачівському історичному музеї. Про це розповів «Суспільному» директор музею Михайло Белеканич. За його словами, тут представили понад 40 робіт.

«Чому в замку «Паланок»? Тому що тут гарно, своя атмосфера. Вибрали організатори, що саме тут хочуть провести, у нас була вільна дата, ми погодилися і маємо сьогодні чудову нагоду побачити твори дітей. Картинна галерея буде працювати щодня з 9-ї до 18-ї години. Усі охочі й ті, хто відвідує музей, можуть побачити виставку картин», — сказав Михайло Белеканич.

За його словами, триватиме виставка «Я і моя Україна» в музеї до 5 вересня.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я