Роман «Дзеркало з гримасами» вийшов друком у київському видавництві «Ліра»

0

Роман головного редактора медіаплатформи «Вгору» Леоніда Бондарчука «Дзеркало з гримасами» торік на Міжнародному літературному конкурсі «Коронація слова» отримав спеціальну відзнаку «За інтелектуальний гумор». Ця номінація була запроваджена Київським національним університетом імені Тараса Шевченка, і Леонід Бондарчук став її першим здобувачем. Член журі конкурсу, професор університету Анатолій Ткаченко так схарактеризував твір: “Це карколомна детективна історія, яка поєднується з гумористичною й сатиричною манерою оповіді. Це чудовий гумористичний пригодницький детектив”. Про це пише vgoru.org.

І ось щойно в київському видавництві “Ліра” роман “Дзеркало з гримасами” обсягом у 300 сторінок побачив світ. Чудовий дизайн обкладинки книги зробив відомий дизайнер із Херсона Максим Афанасьєв.

Пригоди в романі починаються з того, що у Вербівці на старій вербі несподівано виросла груша. До берега річки, де росло дивовижне дерево, примчали науковці. Згодом у селі заснували інститут Авокадо, аеропорт та цілу інфраструктуру науково-дослідного центру. А село дістало нову назву – Грушівка.

У фруктовому картелі “Амерікен фрут” довідалися, що в Україні ось-ось заплодоносять сади авокадо. У Грушівку заслали двох розвідників – Крайслера й Бормашиноффа. Вони зазнали цілої низки карколомних і веселих пригод, спіткавшись із моторошною містикою, місцевими звичаями та забобонами.

Автор дотепно розповідає про перелітних птахів, що шикуються в небі в агітаційні гасла, про несподівані наслідки винаходу вічного двигуна, про підступність, захланність, про мужність і волю до життя, про завзятість і дружбу, мудрість і оптимізм…

А ще — про шпигунські війни, про карколомні пригоди на шляху до кохання та… про несподівані спалахи божого дару в людині.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я