Слово – зброя. Письменник – воїн

0

У рамках літературного проєкту «Слово – зброя. Митець – воїн», що діє в Хмельницькій обласній бібліотеці для дітей імені Т.Г. Шевченка, відбулася презентація книги нашого земляка, воїна-розвідника, капітана  легендарного 132 ОРБ ДШВ ЗСУ Андрія Максимчука «Подорож Україною та чарівний дракон».

Довгоочікувану зустріч із письменником-воїном не змогла відмінити навіть тривога. Почути палкий виступ офіцера та щирий спів під гітару, огорнутий в мудре слово капелана Сергія Самоцького, усі охочі прийшли в укриття. Презентація була душевною та такою, що хвилювала водночас. Автор розповідав про історію створення книги, про виникнення позивного «Бетмен» та власний шлях у розвідувальній бригаді. Усі бажаючі могли поспілкуватись із військовим та отримати книги з автографом.

Зі слів автора, цю книгу він задумав написати ще перед повномасштабною війною для свого сина. За словами Андрія Максимчука, «Подорож Україною та чарівний дракон» – це перша книга в українській дитячій літературі, яку автор писав, перебуваючи на передовій під час російсько-української війни.

Щиро вдячні кожному, хто долучився до благородної місії і знайшов можливість прийти та придбати книгу, адже всі виручені кошти йдуть на потреби підрозділу розвідки ДШВ.

Наклад книги – сім тисяч примірників. Під час презентації було придбано близько 100 книг.

Пишаємось нашим земляком, талановитим автором та бажаємо воїну міцного, козацького здоров’я, сили, витримки та наснаги для нових книг!

За матеріалами Хмельницької обласної бібліотеки для дітей імені Т.Г. Шевченка

km-oblrada.gov.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я