Стартував Міжнародний конкурс диджитал-мистецтва «Ми — аніматори»

0

Розпочато приймання заявок на участь у Міжнародному конкурсі диджитал-мистецтва «Ми — аніматори». До розгляду приймаються роботи в жанрі цифрової анімації й ілюстрації та — у рамках окремої конкурсної спецпрограми — мистецтвознавчі тексти.

Конкурс «Ми — аніматори» — масштабний поліфункціональний проєкт, спрямований насамперед на підтримку художниць і художників на етапі їхнього становлення. Конкурс покликаний проаналізувати цифровий аспект розвитку української та міжнародної артсцени, сприяти утвердженню престижу креативних творчих професій і становленню українського цифрового анімаційного мистецтва.

Засновник конкурсу: Міжнародна громадська організація «Гуманітарний проєкт». Співзасновники: Національна спілка художників України, Інститут екранних мистецтв Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І. К. Карпенка-Карого, кафедра графічного дизайну Київської державної академії декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені Михайла Бойчука, всеукраїнська газета «Літературна Україна» та газета «Культура і життя».

Це перша в Україні культурна ініціатива такого масштабу.

Конкурс «Ми — аніматори» має унікальну специфіку. Це — довгостроковий репутаційний проєкт, покликаний допомогти молодій генерації цифрових митців зробити найважливіший крок у своїй професійній кар’єрі — інституалізацію. Участь у конкурсі допоможе молодим митцям привернути увагу галерей, менторів, культурних журналістів, мистецтвознавців, меценатів і діячів креативних індустрій.

За результатами Конкурсу буде видано каталог, частина накладу якого буде передано бібліотекам, мистецьким інституціям, посольствам і галереям.

Нагородну атрибутику в бронзі створить відомий український скульптор, лауреат численних світових нагород, «вишуканий романтик європейського Міленіуму» Володимир Філатов.

Також у вересні буде проведено колективну виставку фіналістів в одній із провідних галерей міста Києва.

У довгостроковій перспективі Конкурс має дослідити вплив «цифрового ренесансу» і диджитал-арту на мистецтво, духовність, моду, архітектуру, філософію, урбаністику й громадський простір. Конкурс покликаний сприяти концептуалізації футурологічних і прогностичних візій українського та світового арту в тісному зв’язку з цифровою революцією й глобальною тенденцією до переходу в онлайн.

УМОВИ УЧАСТІ

1. До розгляду прийматимуться оригінальні роботи митців віком до 35 років,створені протягом останніх п’яти років.

2. Учасник може подавати до трьох різних робіт у жанрі цифрової анімації (відеороботи хронометражем від 5 секунд до 5 хвилин) і/або ілюстрації. Ураховуючи короткі терміни подання заявок, оргкомітет конкурсу не встановлює тематичних і жанрових обмежень для робіт.

3. Анімаційні роботи слід попередньо завантажити в будь-яке публічне файлове сховище (WeTransfer, FEX.ua, Dropbox, Google Drive), а до конкурсної заявки додати посилання для завантаження. Цифрові ілюстрації можна завантажити безпосередньо у форму заявки.

4. Надсилаючи заявку учасник надає свою згоду на використання та публікацію роботи/робіт на вебсайтах наших інформаційних партнерів, у соцмережах, на сторінках підсумкового конкурсного каталогу і під час виставки фіналістів. Згода діє безстроково та поширюється на всі країни світу та мережу Інтернет.

5. Надіслати заявку на участь можна, заповнивши форму за посиланням.

Дедлайн подавання заявок — 31 серпня!

Ми вітаємо художників, які інтегрують диджитал-можливості в мистецтво і сміливо міняють традиційну парадигму зв’язків з аудиторією.

Якщо у вас виникли додаткові запитання щодо конкурсу, пишіть нам на наш e-mail: digital.awards2021@gmail.com

«ЦИФРОВА РЕВОЛЮЦІЯ»: КОНКУРС НА НАЙКРАЩИЙ ЕСЕЙ, ПРИСВЯЧЕНИЙ ДИДЖИТАЛ-МИСТЕЦТВУ

У рамках Міжнародного конкурсу «Ми — аніматори» стартує спецпрограма «Цифрова революція»: конкурс на найкращий есей, присвячений диджитал-мистецтву й індустрії.

Конкурс є розумною й своєчасною відповіддю на безпрецедентну ситуацію кризи, пов’язаної з переходом в онлайн більшості культурних інституцій, авторів і художників. Фокус-тема «Цифрова революція» заторкує глибокі етичні, екзистенційні й філософські наслідки «переходу в онлайн» й спонукає молодих авторів дослідити суміжність віртуального й офлайн світів, зробити висловлювання про роль і місію цифрового мистецтва та медіаарту в сучасній культурній парадигмі, реінтерпретувати наше минуле й по новому освітити наше сьогодення й майбутнє.

УМОВИ УЧАСТІ

1. До розгляду прийматимуться оригінальні есе і статті (наукові, мистецтвознавчі, філософські, публіцистичні, спекулятивні) авторів віком до 35 років, що досі не були опубліковані.

2. Обсяг текстів не має перевищувати 14 тис. знаків із пробілами.

3. Надсилаючи текст на конкурс, учасник дає свою згоду на його публікацію на сайтах інформаційних партнерів конкурсу, у соцмережах і у конкурсному каталозі.

Тексти у форматі й коротку біографію у форматі Word просимо надсилати на наш e-mail: digital.awards2021@gmail.com.

Дедлайн приймання заявок — 31 серпня!

ОРГКОМІТЕТ КОНКУРСУ

ТАЙМІНГ

01.07–31.08

Подавання заявок на конкурс.

31.08–15.09

Аналіз конкурсних заявок і визначення переможців.

16.09

Оголошення переможців.

Кінець вересня — видання конкурсного каталогу, проведення виставки фіналістів основного конкурсу і спецпрограми та церемонія нагородження переможців.

Джерело: litukraina.com.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я