У Чернівцях відкрили виставку військових ТрО «Довжиною у війну»

0

У Чернівцях в рамках проєкту «Дні кіно від ТрО» відкрили фотовиставку світлин військових тероборони «Довжиною у війну».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

У Чернівцях в рамках проєкту «Дні кіно від ТрО» відкрили фотовиставку світлин військових тероборони «Довжиною у війну» / Фото: Віталій Олійник, Укрінформ

«Представлена тут фотовиставка складається із робіт двох авторів — моїх фотографій та світлин нашого командира підрозділу, полковника Олексія Дмитрашківського. Після початку повномасштабного російського вторгнення ми одночасно почали документувати нашу боротьбу. Він працював тоді по Київщині — Буча, Ірпінь, Бородянка, фіксував на камеру наслідки російської агресії. А я в цей час ще до мобілізації працював із портретами наших військових», — розповідає один з авторів виставки, молодший сержант сил ТрО Олег Пальчик.

Коли Олега мобілізували, він потрапив у підрозділ ТрО командира Олексія Дмитрашківського. І вирішили об’єднати роботи обох фотографів у єдину виставку, яку назвали «Довжиною у війну».

«Ця виставка постійно оновлюється. Адже ми часто їздимо у відрядження у зону бойових дій, знімаємо нові фото і відеоматеріали. Фіксуємо наслідки війни, фіксуємо звитягу наших воїнів, записуємо їх історії, інтерв’ю тощо. І практично після кожної поїздки ми додаємо нові фото», — зазначив Пальчик.

Повна експозиція виставки «Довжиною у війну» налічує вже понад 200 фотографій. Але усіх їх одночасно виставляти дуже важко через брак місця. Тому у Чернівцях глядачам представили 80 найкращих фотографій із доробку фотографів ТрО.

Така виставка експонувалася у багатьох містах України та за кордоном. Зокрема, її могли бачити у Польщі, Франції, Нідерландах, Бельгії, Іспанії. А нещодавно її експонували у Великій Британії.

Виставка фотографів ТрО «Довжиною у війну» триватиме у Чернівцях 16 та 17 березня.

Як повідомлялося, у Чернівцях в рамках проєкту «Дні кіно від ТрО» на великому екрані відбудеться прем’єра документального фільму про 107 бригаду ТрО із циклу «Готові до спротиву».

ukrinform.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я