У Франківську презентували книгу «Свято Героїв» про історичні постаті України

0

В Івано-Франківську у видавництві «Лілея НВ» презентували книгу «Свято Героїв» про історичні постаті України.

Про це для ЗМІ розповів упорядник книги, професор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, доктор політичних наук Іван Монолатій, передає кореспондент Укрінформу.

«Це 19-а книжка у пластовій бібліотеці, покликана розвивати український Пласт і дати можливість виховникам молоді черпати знання з історії України і Пласту. Саме тут зібрані тексти українських істориків, дослідників, які розповідають про різні постаті різних періодів: Княжа Україна, Козаччина, XIX століття, події XX століття, пов’язані з національно-визвольними змаганнями українців як на Галичині, так і на Великій Україні, і аж до сучасності, а це — дисиденти, шістдесятники», — зазначив Монолатій.

Він зауважив, що над упорядкуванням книги працював близько року. Найважче було знайти тексти про героїв, які були б не обтяжені науковим матеріалом і які б могли читати українці від 12 років. Щодо назви книги, то це апелювання до свята, яке відзначають українці 23 травня.

«Ми помилково його називаємо День Героїв. Насправді у першій версії українського підпілля цей день мав назву Свято Героїв, свято тих, хто мученицькою смертю загинув за українську справу», — додав професор.

«Ця книга виступить не лише довідником для пластунів, які обирають собі патрона куреня, а й для багатьох військових бригад вона нині теж стане в пригоді. Бо ця книжка — ніби коротенька історія України», — зазначив директор видавництва «Лілея НВ» Богдан Іваночко.

Наклад видання складає 3 тисячі примірників. Втім, запит на таку літературу нині лише зростає, а тому у видавництві не виключають, що наклад теж доведеться збільшити.

Як повідомляв Укрінформ, у Харкові презентували проєкт «Книга-мандрівка» про незламні міста України.

Фото: Видавництво «Лілея-НВ», Facebook

ukrinform.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я