У Херсоні відбулося закриття Всеукраїнського форуму військових письменників

0

До дня звільнення Херсона від російської окупації у місті відбулася зустріч учасників п’ятого  Всеукраїнського форуму військових письменників. Про це повідомили на фейсбук-сторінці об’єднання.

Херсонські автори зачитали свої твори, присвячені окупації та звільненню регіону.

Співзасновниця форуму, директорка Львівської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Р. Іваничука Тетяна Пилипець розповіла Читомо, що ідея проведення гостьового форуму в Херсоні виникла, коли начальниця управління культури Херсона Світлана Думанська перебувала в евакуації у Львові під час окупації Херсона.  Задум форуму полягав у тому, що ті письменники-військові, котрі перебувають на південному фронті, змогли приїхати до Херсона, а решта — долучитися онлайн.

Заходи під час форуму відбувалися у 3 різних локаціях-укриттях, місце і час учасникам повідомляли окремо через безпекові причини. «До Херсона ми приїхали в гості», — зазначила Пилипець.

Серед учасниць форуму: письменниця, майорка Олена «Ластівка» Мокренчук, авторка і волонтерка Ольга Криштопа. До форуму також долучилися місцеві автори. Головною подією форуму стала презентація книжки «Герой моєї країни» про генерала Михайла Драпатого, котрий був одним з визволителів Херсона.

Всеукраїнський форум військових письменників був заснований 2018 року у Львові на базі обласної бібліотеки для юнацтва ім. Романа Іваничука. Форум заснували з метою надання письменникам-військом окремого майданчика для популяризування їхніх книжок. Засновники форуму — письменниця Тетяна Пилипець, полковник Володимир Скоростецький та журналіст, військовий Владислав Якушев. Форум відкрили 6 травня, на День піхоти.

Деякі заходи традиційно відбуваються в Національній академії сухопутних військ імені Гетьмана Петра Сагайдачного та Львівського ліцею імені Героїв Крут. Щоразу під час форуму відбувається виїзний день в одному з прифронтових міст.

Як повідомлялося, на фронті загинув військовослужбовець, письменник, автор роману «Спокійної ночі» Максим Петренко.

Чільне фото: фейсбук-сторінка форуму

Олеся Бойко

chytomo.com

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я