У Національному музеї літератури України відбулась презентація художньо-документального видання «Піддубний. Перемоги й непрощена любов до України»

0

Надзвичайно тепло зустріли в Національному музеї літератури України ліцеїстів першого курсу Київського військового ліцею імені Івана Богуна.

У Національному музеї літератури України, 8 червня, відбулась презентація художньо-документального видання про неперевершеного, легендарного українського богатиря, шестиразового чемпіона світу з боротьби Івана Максимовича Піддубного «Піддубний. Перемоги й непрощена любов до України».

Ця книга написана відомим українським письменником і журналістом Валентином Собчуком у співавторстві із Сергієм Смаглюком, нащадком родоводу Піддубних.

На зустріч з авторами завітали ліцеїсти Київського військового ліцею імені Івана Богуна. Захід пройшов під егідою літературно-мистецьких зустрічей «Я українець і маю розум переможця», започаткованих викладачем ліцею, письменником Сергієм Мартинюком, який брав участь у битві за Ірпінь із 24 лютого 2022 року. На захист рідної землі Сергій Мартинюк із позивним «Письменник» став із власною мисливською зброєю.

Іван Піддубний – уродженець Черкащини, нащадок козацького роду, жив у росії, але завжди відстоював своє українське походження і всі свої перемоги присвячував своїй батьківщині – Україні. За 40 років професійної кар’єри він не програв жодного турніру. Його називали «Чемпіон чемпіонів». У 76 років він міг легко зігнути підкову та заплести з двох цвяхів кіску. Його життєвий шлях сповнений боротьби не тільки на спортивній арені, а є прикладом відстоювання свого національного коріння.

Книга «Піддубний. Перемоги й непрощена любов до України» – один із кроків до повернення вкраденої історії України та продовження творення її новітніх сторінок.

З вітальним словом до присутніх звернувся письменник Роман Кухарук. Пана Романа називають письменником — модерністом.В ін щиро привітав авторів із новою книгою і ліцеїстам побажав гарно навчатися і завжди любити рідну Україну.

Також для ліцеїстів улаштували екскурсію музеєм, яку провела заступниця генерального директора Національного музею літератури України Раїса Сеннікова.

Ліцеїсти оглянули виставки «Києве мій, диво моє з очима сонця і місяця», «Київ — моє натхнення», а також узяли участь у поетичному марафоні «Наші музи не мовчать!». Разом до Перемоги!

Світогор Лелеко

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я