У Рівному провели літературний батл

0

6 жовтня у Рівному, у рамках літературного фестивалю творчої молоді «СУП-2022», в ресторані «Adaline” відбувся літературний батл. Серед учасників була молодь із різних ліцеїв та університетів. Батл проходив у два етапи у чотирьох різних категоріях: поезія, проза, співана поезія та імпровізація від журі. Після фіналу батлу відбулось нагородження учасників.

У такий нелегкий для України період фестиваль популяризує українську культуру, рідну мову та закликає читати та писати поезію та прозу, у якій можна виразити біль, тривогу, любов і щирі почуття – усе це в рядках поезії та прози. Це чудова нагода поспілкуватися та обмінятися хорошими емоціями за чашечкою гарячої кави. У залі панувала неймовірна літературна атмосфера. Підрахунок балів, голосів, складні літературні завдання від журі: голови Рівненської обласної організації Національної спілки письменників України Ірини Баковецької-Рачковської, голови Молодіжної літературної платформи РООНСПУ Тати Рівни та письменника, перекладача, модератора Андрія Пермякова ускладнили етапи батлу для учасників.

Всі отримали нагороди та подарунки. Слід відзначити, що переможцями батлу, які отримали призові місця стали Анна Чернега (Співана поезія), Микола Тимощук (Поезія), Анастасія Багатко (Імпровізація), Тетяна Одемчук (Поезія) та Софія Гудовсек (Проза).

Літературний Батл – це сучасна українська поезія, пісня, п‘єса, проза, дебют і класик, модерн і кіч, рима і перформанс – це все, що сьогодні звучало на сцені, це все, що наповнює сучасний український процес, а основне — популяризує українську мову.

Вікторія ШЕВЧУК

my.rv.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я