У Тернополі презентували книжку про польського письменника Генрика Сенкевича

0

У Тернопільській обласній універсальній науковій бібліотеці презентували книжку «Три служби Генрика Сенкевича», авторами якої є письменник, журналіст та літературознавець Сергій Синюк та його син Андрій. Про це «Суспільному» розповіла провідна бібліотекарка книгозбірні Ольга Демкович.

За її словами, над книжкою автор працював разом із сином Андрієм Синюком – студентом Київського національного педагогічного університету імені Драгоманова чотири роки.

Матеріал для твору Сергій Синюк збирав у бібліотеках Польщі та України. Автор каже, перед тим, як узятися за написання, прочитав усі книжки Генрика Сенкевича, зокрема, в оригіналі.

«Три служби Генрика Сенкевича» — це літературний портрет, або белетризована біографія. Це український погляд на творчість Генрика Сенкевича, який став королем польського історичного роману. І це перша біографія відомого польського письменника українською мовою», – розповів Сергій Синюк.

Автор каже, тираж книжки – 1 000 примірників. Видання присвячене 175-річчю від дня народження класика польської літератури Генрика Сенкевича, автора історичної трилогії: «Вогнем і мечем», «Потоп» і «Пан Володийовський», історичного роману «Хрестоносці», лауреата Нобелівської премії з літератури 1905 року.

Сергій Синюк – автор п’яти романів: «Дорога до джерела», «Кладка над прірвою», «Де скарб твій», «Обруч», «Падь». Він також автор поетичних збірок, повістей та посібників.

Ростислав Фук
Джерело: suspilne.media.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я