Україна представила спеціальну літературну програму на Лейпцизькому книжковому ярмарку

0

На Лейпцизькому книжковому ярмарку, який відбувся з 21 по 24 березня, Україна представила спеціальну літературну програму «Українські історії опору та ідентичності», що складається з 28 подій за участі відомих вітчизняних та закордонних письменників, літературознавців, журналістів та лідерів думок.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики.

Цьогоріч гаслом участі України було «Крихкість існування». Під час заходу діяла спеціальна літературна українська програма «Українські історії опору та ідентичності», яку представили Goethe-Institut в Україні спільно з Національним культурно-мистецьким та музейним комплексом «Мистецький арсенал» у партнерстві з Українським інститутом книги та Українським інститутом.

На національному стенді, що організував Український інститут книги, представили 11 видавництв: Час Змін Інформ, Видавництво «Час Майстрів», німецько-український журнал Gelblau, Видавництво «Білка», Видавництво «Саміт-книга», Видавництво «АССА», Видавництво Старого Лева, Видавництво «Наш Формат», Вільний Вітер, Видавництво «Парасоля» та проєкт Better Time Stories.

У МКІП зауважили, що український стенд відвідали президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр і міністерка культури Німеччини Клаудія Рот.

Також під час заходу відбулася подія, присвячена пам’яті воїна та поета Максима Кривцова, який загинув на фронті в січні 2024 року. Про його збірку «Вірші з бійниці» говорили Дмитро Вербич, Анастасія Нікітіна, Анастасія Худавердян і Катерина Калитко.

Як повідомлялося, Лейпцизький книжковий ярмарок, започаткований у XVII столітті, є другим за величиною після Франкфуртського. Щороку його проводять у середині березня.

Фото: МКІП

ukrinform.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я