В Офісі Президента анонсували рішення про закриття неба над Україною за підсумками «Рамштайну»

0

Керівник Офісу Президента анонсував, що за підсумками «Рамштайну» ухвалять рішення про закриття неба над Україною.

Про це написав у твіттері керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак.

«Черговий «Рамштайн». Для нас він історичний, бо ухвалюються рішення щодо закриття українського неба. Посилення системи ППО України – це те, що нам потрібно. Ми в постійному діалозі з нашими союзниками. Саме сучасні системи ППО для України були темою наших останніх розмов з Джейком Салліваном (Радник президента США з національної безпеки, — Ред.)», — написав Єрмак.

  • Нагадаємо, це перша зустріч міністрів оборони після Мадридського саміту НАТО в червні 2022 року та перша зустріч міністрів, до якої Фінляндія та Швеція приєднаються, як запрошені.
  • Міністр оборони США Ллойд Остін наголосив на важливості довгострокової підтримки України у боротьбі з агресією Росії.
  • 11 жовтня Столтенберг повідомив, що Німеччина та США нададуть сучасні системи ППО для України. Генсекретар НАТО наголосив, що розуміє потребу України у більшій кількості снарядів більшої дальності.
  • Пізніше міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що в Україну прибули чотири додаткові артилерійські ракетні системи HIMARS, надані США.
  • Раніше ми повідомляли, що 12 жовтня в Брюсселі пройде запланована зустріч у форматі «Рамштайн». Це вже шоста така зустріч. Міністр оборони Олексій Резніков повідомив, що головне питання, яке сьогодні обговорюватимуть під час зустрічі у форматі «Рамштайн» — протиповітряна оборона України. 
  • Міністр оборони України Олексій Резніков зустрівся з главою Пентагону Ллойдом Остіном у Брюсселі, де у середу збирається зустріч у форматі «Рамштайн». 

espreso.tv

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я