В Україні створили колекцію хусток, присвячену шістдесятництву та Розстріляному відродженню

0

Український бренд створив мінікапсулу, яку присвятив культурним діячам періоду шістдесятництва та Розстріляному відродженню. Про це повідомили на сайті бренду Oliz, розробника колекції.

До колекції увійшли чорно-білі хустки із шовку, представлені у двох варіантах – розміром 100×100 см та 65×65 см.

Хустка виконана у стилі вінтажної газети із чорно-білими пожовклими портретами Василя Стуса, Валер’яна Підмогильного, Алли Горської, Леся Курбаса, Василя Симоненка. Принтом для другої хустки стали вірші та уривки з творів митців.

Колекцію створена на основі зображень київської художниці Надії Харт.

Принти хусток відтворюють портрети, які художниця малювала чорнилом на архівному папері. Усі вони були представлені на авторській виставці художниці «Іменем твоїм» у Музеї шістдесятництва.

«Іменем твоїм» — це серія портретів, присвячена культурним діячам доби шістдесятництва та Розстріляного відродження. Роботи було створено протягом 2022-2023 рр. як реакція на воєнні злочини російської федерації проти української культури на окупованих територіях.

«Кожен портрет — це частинка любові до української культури, пам’ять про цінності, які відстоювали ці митці, а також захоплення нашими людьми. Мені хотілось відтворити їх у розквіті своєї краси та молодості, передати кожну деталь їхнього одягу, яку неспроможні показати старі чорно-білі світлини», — розповіла художниця.

Нагадаємо, у Житомирі відбулася фотовиставка «Живі “розстріляні”» із «світлинами» письменників Розстріляного відродження, створеними за допомогою штучного інтелекту (ШІ).

Фото: Nadia Heart

chytomo.com

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я