Визначили лауреата премії імені Лятошинського

0

Лауреатом премії імені Бориса Лятошинського у 2024 році став український композитор Остап Мануляк.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики, передає Укрінформ.

«17 січня в Держмистецтв відбулося засідання Комітету з присудження премії імені відомого українського композитора – Б. М. Лятошинського. Вказана премія присуджується щороку за видатні досягнення у сфері професійної композиторської творчості. Члени комітету ознайомились з усіма поданими заявками і шляхом відкритого голосування визначили цьогорічного лауреата премії», — йдеться у повідомленні.

Так, у 2024 році премію отримав Остап Мануляк за творчі досягнення протягом п’яти років.

Остап Мануляк – український композитор, виконавець та ініціатор різноманітних мистецьких проєктів. Протягом 2018-2019 рр. як стипендіат Програми Фулбрайта реалізовував свій проєкт у Центрі комп’ютерних досліджень музики та акустики Стенфордського університету (Каліфорнія, США). Лауреат Премії імені Левка Ревуцького (2010) та Премії імені Миколи Леонтовича (2020) в галузі композиції.

Він є доцентом кафедри композиції Львівської національної музичної академії імені М.В. Лисенка, співзасновником Мистецького об’єднання НУРТ, директором Фестивалю електроакустичної музики VOX ELECTRONICA та керівником Експериментальної освітньої студії електроакустичної музики (EESEM) Львівської музичної академії.

Як повідомляв Укрінформ, лауреатом премії імені Лятошинського у 2023 році став композитор Ігор Щербаков із ораторію «Великого бажайте» на тексти «Заповіту» патріарха Йосипа Сліпого та канонічні тексти.

Фото: philharmonia.lviv.ua

ukrinform.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я