За мотивами роману Куркова зняли фільм «Сірі бджоли» — прем’єра відбудеться на Роттердамському кінофестивалі

0

У межах 53-го Роттердамського міжнародного кінофестивалю відбудеться прем’єра українського художнього фільму «Сірі бджоли» Дмитра Мойсеєва — стрічку зняли за мотивами однойменного роману Андрія Куркова.

Про це 19 грудня повідомила Українська кіноакадемія.

Фільм «Сірі бджоли» розповідає про тих, хто живе на війні на сході України. Двоє головних героїв-пенсіонерів, «ворогів дитинства» живуть лише вдвох у «сірій зоні» поблизу лінії фронту в невеличкому селі без електроенергії.

Стрічка буде представлена в основному конкурсі фестивалю — Tiger competition. Головні ролі виконують Віктор Жданов та Володимир Ямненко.

53-й Роттердамський міжнародний кінофестиваль пройде з 25 січня по 4 лютого 2024 року.

Що відомо про роман «Сірі бджоли»

Вперше роман Андрія Куркова був опублікований 2018 року російською мовою. Пізніше його переклав Борис Дралюк і книжку опублікували англійською у Великій Британії та США.

Роман Андрія Куркова увійшов до списку найкращих книг 2022 року за версією американського тижневика The New Yorker.

Крім того, роман отримав премію Національного кола книжкових критиків (National Book Critics Circle Award) у США, а також Foreword INDIES Book of the Year — його відзначили у категорії «Вибір редакторів» серед творів художньої літератури.

Нагородили книжку Куркова і в Канаді: письменник став лауреатом Квебекської премії книготорговців. «Сірі бджоли» здобули перемогу в номінації «Романи».

кіно за мотивами куркова

Роман «Сірі бджоли» і Андрій Курков. Колаж Суспільне Культура

Поліна Горлач

suspilne.media

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я