«Жива бібліотека» до Дня звільнення міст Східної України від російської окупації

0

Для молоді Донецької області управлінням сім’ї молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації проведено «Живу бібліотеку» у межах акції «Донеччина зустрічає своїх захисників». 

Тоді, у червні 2014-го, Україна мобілізувала зусилля військовослужбовців, правоохоронців, добровольців, волонтерів та інших патріотів і зупинила вторгнення російської регулярної армії, зберегла державність. Протягом червня — липня 2014 року українські війська очистили від агресора значну територію Донецької та Луганської областей. Тоді були визволені від російських окупантів Лиман, Слов’янськ, Краматорськ, Дружківка, Костянтинівка, Бахмут, Маріуполь, Торецьк, Авдіївка та інші міста північної частини Донеччини. 

«Жива бібліотека» — це соціально-рольова гра. Основна родова ознака живої бібліотеки в тому, що роль традиційних носіїв інформації виконують безпосередньо люди. Основна ідея «живої бібліотеки» і її ж принципова відмінність від класичної книгозбірні полягає в тому, що тут книжки як основний елемент бібліотеки, зроблені не з паперу. Роль книжок виконують живі люди які промовляють самі за себе. Розповіді про власний досвід і випадки, які вплинули на їхнє життя — основний інструмент живої бібліотеки. 

У «бібліотеці» з нагоди відзначення Дня звільнення міст Східної України від російської окупації були представлені такі «книги». Книга з психології «Не панікуй!» з психологом Мариною Сембрух. Вона розповіла молоді про те, як мати внутрішній ресурс протистояти ворогу, щоб наше життя було повноцінним та яскравим попри всі жахи війни, ми маємо дбати про психологічну гігієну. Книга з мінної безпеки «Будь обережний!» із сертифікованим тренером «HALO Trust», волонтером благодійної організації «Благодійний фонд «Все буде добре — Україна» Олександром Івановим, який розповів про те, що ще не один десяток років після перемоги ми матимемо небезпеку натрапити на вибухонебезпечні предмети та як уберегти себе від такої небезпеки, як діяти у разі небезпечних знахідок. Книга спогадів «Пам’ятай! Перемагай!» з Едуардом Мельником ветераном АТО, безпосереднім учасником подій, що відбувались на Донеччині у 2014 році, який за покликом серця захищав Україну тоді і продовжує захищати зараз.

За інформацією управлінням сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації


dn.gov.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я