Держмистецтв опублікувало список претендентів на премію ім. Катерини Білокур

0

Цьогоріч на премію в галузі народного мистецтва імені Катерини Білокур номінуються 13 митців, серед яких виробники етноприкрас, гобеленів, килимів, ляльок, а також писанкарі та майстри розпису на порцеляні.

Про це повідомляє пресслужба Державного агентства з питань мистецтв, передає Укрінформ.

«Премію імені Катерини Білокур присуджують майстрам народного мистецтва за твір або цикл творів, що відзначаються автентичністю та високою професійною майстерністю», — нагадує відомство.

Зазначається, що свої роботи на конкурс представили 13 митців. Зокрема, Олена Куца-Чапенко створила поліптих «Кохання», Світлана Муховецька — прикраси в етностилі, Олександр Опарій надав серію розписів на порцеляні «Квіти з України», а Юлія Петренко — цикл творів «Текстильні візерунки».

Також презентовано твори з петриківським розписом за авторством Марії Пікуш, серію монументальних орнаментальних гобеленів «Килимова Україна» Ольги Пілюгіної, роботи «Гуцульські череси, пояси, імені Катерини Білокур » Юрія Пороха, цикл тканих ляльок Олександри Петренко та мотанки Наталії Івженко.

Водночас за премію боротимуться Олександра Барбалат із роботами «Божа рука», «Пасодобль» та «Ave Maria», Анна Гаранжа з поліптихом «Магія писанки», Оксана Здоровецька з циклом «ТРИЗУБ» й Анна Козлова з роботою «Ранковий настрій».

«Вже незабаром ім’я переможця Держмистецтв оприлюднять на офіційному сайті та сторінках у соціальних мережах», — підкреслюють у Держмистецтв.

Премія імені Катерини Білокур присуджується майстрам щорічно до дня народження відомої художниці — 7 грудня. Претендувати на премію можуть твори, створені та оприлюднені протягом останніх п’яти років, але не пізніше ніж за три місяці до його подання на здобуття премії, має позитивні рецензії у мистецтвознавчій літературі, засобах масової інформації.

ukrinform.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я