Оголосили авторку Радіодиктанту національної єдності 2023

0

Авторкою Радіодиктанту національної єдності 2023 року стала українська поетка та перекладачка Катерина Калитко. Про це етері Українського радіо повідомили член правління Суспільне та керівник проєкту «Радіодиктант національної єдності» Дмитро Хоркін та виконавча продюсерка Українського радіо, координаторка проєкту «Радіодиктант національної єдності».

Читатиме диктант актор Олексій Гнатковський. До методичної роботи над радіодиктантом долучиться мовознавиця, докторка філологічних наук Лариса Масенко.

У 2022 році текст для диктанту написала режисерка і письменниця Ірина Цілик, читала його народна артистка Ада Роговцева.

2023 року радіодиктант вперше відбудеться 27 жовтня — у День української писемності та мови. Досі цей день відзначали 9 листопада.

Радіодиктант розпочнеться о 11:00. Його транслюватимуть на всіх платформах Суспільного. Його можна буде послухати на «Українському радіо» та радіо «Культура», через мобільний додаток suspilne.radio, «Дію», фейсбук-сторінці Суспільного та на ютуб-каналах «Українського радіо та «Суспільне Новини».

Надсилати диктант на перевірку можна до 11:00 10 листопада:

  • надіслати паперового листа за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 26, 01001. Гриф дати надсилання має бути не пізніше ніж 10 листопада;
  • сфотографувати/відсканувати написаний текст (у форматі .jpg, .png, .jpeg, .tiff, .pdf) та надіслати його до 11:00 10 листопада на адресу rd@suspilne.media або через електронну форму для отримання робіт.

Радіодиктант національної єдності був започаткований командою Українського Радіо у 2000 році. З того часу його щорічно проводять у День української писемності та мови.

Нагадаємо, у 2021 році лише одна учасниця написала Радіодиктант без помилок.

Читайте також: Радіодиктант-2021 у мемах: надзвуковий Андрухович, таємничі асфоделі

Джерело: Суспільне

Чільне фото: Анастасія Телікова

chytomo.com

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я