Тарас Компаніченко: «Мені не хотіли дати зброю – і я аж заплакав…»

0

Тарас Компаніченко – молодший сержант ЗСУ, український кобзар, бандурист і лірник, лідер гурту «Хорея Козацька». У 2023 «Хорея Козацька» стала лавреатом Національної премії імені Тараса Шевченка.

Тарас Компаніченко – активний учасник Революції Гідності, під час якої дав десятки концертів на Майдані, виконував пісні військового циклу. Після початку російсько-української війни у березні 2014-го часто відвідував зону бойових дій, де виступав перед воїнами української армії та добровольцями. Є учасником волонтерського руху. Також є автором низки поетичних творів, створених у старосвітському ключі, зокрема «Думи про битву на Савур-могилі», присвячених українським воїнам, загиблим в Іловайському котлі.

За час повномасштабного вторгення Тарас Компаніченко створив кілька пісень про героїзм українських воїнів. Молодший сержант Компаніченко в інтерв’ю з циклу «Наші на фронті з Оксаною Климончук» розповів, чому російська культура – це великий міф, які функції виконує в армії, які мотиви привели його на службу, які пісні виконує на прощанні полеглих українських Воїнів.

«Наші на фронті з Оксаною Климончук» – інтерв’ю з відомими особистостями та особистостями в сфері культури України, які служать у лавах Збройних Сил України. Інтерв’ю виходять щоп’ятниці на YouTube-каналі Страткому ЗСУ та в текстовій версії на сайті Укрінформу.


СтратКом ЗСУ

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я