У Нью-Йорку письменник Курков розповів багатим американцям про українську культуру

0

Український письменник Андрій Курков, який перебуває у Сполучених Штатах, виступив у понеділок з лекцією про культуру та історію України перед членами престижного нью-йоркського Лотос-клубу, куди також були запрошені дипломати місій при ООН.

Як передає Укрінформу у Нью-Йорку, Курков уже кілька місяців займається просвітницькою діяльністю у США.

«Через культуру, літературу, через музику один народ пізнає інший народ і перестає його боятися, лякатися й починає цікавитися», – сказав Курков у коментарі Укрінформу після лекції.

На його переконання, українські письменники, особливо ті, які пишуть про війну, мають активно перекладатися англійською мовою.

«Якщо не буде книжок українських авторів у перекладах в Америці, то американські читачі – а читачі, це ті, хто думає і впливає на суспільство, – нічого не знатимуть про життя в Україні, – пояснив Курков. – Якщо в Америці не буде книжок про війну, написаних українськими солдатами й авторами в тилу, волонтерами, то американці не знатимуться, що в нас відбувається».

Членами приватного Лотос-клубу є багаті американці, а також відомі діячі культури, письменники, меценати. Серед відомих членів клубу – письменник Марк Твен, промисловець Ендрю Карнегі, автомобільний магнат Волтер Крайслер.

ukrinform.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я