З ДНЕМ УКРАЇНСЬКОЇ ПОВСТАНСЬКОЇ АРМІЇ!

0

14 жовтня – День створення Української Повстанської Армії.

Сьогодні Україна відзначає знаменну подію у своїй історії визвольної боротьби – День створення Української повстанської армії.

У контексті теперішнього часу ця подія набуває й символічного значення, оскільки єднає зусилля українського народу в потужній боротьбі проти російської навали й цим увічнює славну історію боротьби української нації за Свободу і Незалежність.

Нагадаємо, що перші загони УПА з’явилися 1942 року на Волині й Південному Поліссі. Організатором і першим командиром УПА був Дмитро Клячківський, а найбільший бій між УПА та радянськими загарбниками відбувся у квітні 1944 року під Гурбами, на межі Рівненської і Тернопільської областей.

Із грудня 1943 року і до своєї загибелі 5 березня 1950 року УПА очолював Роман Шухевич. 

Через лави УПА свого часу пройшло понад 100 тисяч осіб.

Каральні органи СРСР за участь у повстанському русі або ж за його підтримку репресували понад пів мільйона людей.

У нинішній час смертельної загрози для Української держави безстрашні сини і дочки України – спадкоємці слави УПА – продовжили славні традиції героїв і мужньо відстоюють нашу священну землю у війні з рашистськими окупантами.

Свого часу визвольна боротьба УПА заклала незрушний підмурівок незалежної волелюбної європейської України, яку не скорити, не збороти, не роз’єднати, і стала прикладом для сучасних захисників України, бо в серцях українських вояків палахкотить переможний вогонь звитяги.

Зі святом тебе, УКРАЇНСЬКИЙ НАРОДЕ!

Нехай пам’ять про наших звитяжних героїв ніколи не згасне!

Разом – до Перемоги!

Слава ЗСУ!

Слава Україні!

Секретаріат Національної спілки письменників України 

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я